Jak si žije Světlana Nálepková v chalupě, kterou postavila vlastníma rukama? Spí na kamnech za 100 000 Kč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Jak si žije Světlana Nálepková v chalupě, kterou postavila vlastníma rukama? Spí na kamnech za 100 000 Kč!

Dominantou celého domu jsou kachlová kamna.
Dominantou celého domu jsou kachlová kamna. (Profimedia.cz)

Než začala Světlana Nálepková (54) bydlet podle svých představ, prošla si stavebním peklem. Když totiž koupila dům z roku 1901 na Berounsku, musela ho celý zbourat a začít od nuly. Dnes je na svůj domov hrdá. Nejvíce ovšem na kachlová kamna, která vyšla na 100 tisíc korun!

„Navrhla jsem si je sama, kachle vypálili, a kamnář mi je pak přišel postavit. Vyšly zhruba na sto tisíc, ale jsou k nezaplacení. Vypadají stylově a v zimě vytopí celý dům. Na peci se dá i spát. Kamna jsou zkrátka moje pýcha,“ pochlubila se zpěvačka s tím, že než na ně ale mohla ulehnout, musela se nadřít.


Vozila kolečka, dělala omítky a hrabala na dvorku a zahradě. Polorozpadlý statek si koupila kvůli skvělému výhledu a všudypřítomné přírodě. Vše si navrhla navíc sama. Protože miluje dřevo, je většina věcí ratanových nebo proutěných.  
V jedné části obývací místnosti je kuchyň, ve druhé jídelna a malá pracovna. „Otevřený prostor mi vyhovuje. V obývací místnosti trávím nejvíc času, a když něco dělám v kuchyni, můžu s rodinou nebo s hosty v pohodě komunikovat,“ pochvaluje si hostitelka, jejíž kuchyň je dělaná také na zakázku podle zpěvaččiných potřeb.
Úlovky z bazarů
Za zmínku stojí i originální výzdoba všech místností. Nejrůznější květináče, svíčky, sušené květiny, staré hodiny nebo kameninové hrnce. Budete se divit, ale většinu těchto vzácností Světlana ulovila při svých výpravách po bazarech.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.