Karel Šíp označil Gotta za dokonalého amatéra! Co si s Mistrem udělali? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Karel Šíp označil Gotta za dokonalého amatéra! Co si s Mistrem udělali?

Karel Gott
Karel Gott (Foto Aha! – Marek Pátek, Alexandr Malachovský, David Malík, ara)

Moderátor Karel Šíp (69) se nechal slyšet, že jeho kolega Karel Gott (75) se nechová jako profesionál, ale amatér. Jak to myslel? Začal snad na mistra útočit?

Karel Šíp byl vyzván, aby zhodnotil Gottovo nové album a jeho odpověď na první pohled překvapila. „Na dotaz, co si ceníte na Karlu Gottovi, devět lidí z deseti odpoví, že je to dokonalý profesionál. A já se ptám: Je to opravdové ocenění? Profesionál je přeci každý, kdo dělá svojí práci za peníze. Znám mnoho znuděných profesionálů, rutinérů, co spoléhají na svou hvězdnost tak, že dokáží práci i odfláknout. Dokáží těžit ze zavedeného jména v naději, že od nich lidi vezmou cokoliv," začal svůj projev Šíp.

„Naopak amatér dělá často stejnou práci s nefalšovaným nadšením. Raduje se z každého dílčího úspěchu, trápí ho každý dílčí neúspěch. Amatérismus bych rád vyjmul z kategorie nadávek. Proto zcela zodpovědně prohlašuji: Karel je v mých očích dokonalý amatér!“ A nakonec populární moderátor udělal z na první pohled zdrcující kritiky lichotku. „S nadšeným úsměvem vám dokáže vrátit text k přepracování s vírou, že dokážete udělat lepší. Z nahrávacího studia neváhá zavolat, abyste vyměnili jedno dvě slovíčka, za jiná, která by se lépe zpívala. Vy všeho necháte a uděláte, co si přeje. To amatérské nadšení je totiž i nakažlivé. S amatérskou upřímností se pak raduje, když je konečně s textem spokojen. Takhle ho znám já,“ uzavřel Šíp.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.