Žena za pultem se vrací: Švorcovou si střihne Lábus! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Žena za pultem se vrací: Švorcovou si střihne Lábus!

Jiří Lábus jako prodavačka za pultem.
Jiří Lábus jako prodavačka za pultem. (Foto Divadlo Kalich, ara)

Legendární seriál Žena za pultem se čas od času vrací nejen na televizní obrazovky, ale od 23. září bude k vidění také na prknech Divadla Kalich. Zesnulou Jiřinu Švorcovou (†84) nahradí Jiří Lábus (64). O roli se dokonce popral se svým kolegou Oldřichem Kaiserem (59)!

„Hádali jsme se, kdo bude hrát hlavní roli. Jirka mi ji ale normálně vyfouknul, a to jsme na ni dělali týden konkurz,“ nechal se slyšet Kaiser. „Já se snažil, seč mi síly stačily, leč osud tomu chtěl a získal ji on. Ale musím přiznat,  že si v roli ženy za pultem vyloženě rochní. Je to jeho parketa," dodává s humorem sobě vlastním.


V komedii Žena za pultem 2: Pult osobnosti, kterou napsal Petr Kolečko (mj. autor seriálu Okresní přebor) a režíruje David Drábek, si oba komici střihnou dvojroli. Lábus kromě prodavačky, která se na rozdíl od televizní předlohy nejmenuje Anna Holubová, ale Jiřina, ztvární ještě stokilového Pepu. Jeho parťák si zahraje syna hlavní hrdinky Káju a vyznavačku zdravé výživy Hanku. „Mně už rostou prsa a Jirka zrovna shání spodek. Snad ho sežene, o víkendu má v plánu zajet do bazaru v Holešovicích,“ vtipkuje Kaiser. O O čem to je?
Je volební víkend. Jiřina, prodavačka v malém koloniálu, věří, že to konečně dopadne a komunisté vyhrají. Již dlouho se učí, jak se řeknou čínsky rohlíky a vlašák, protože chce stačit čínským obchodníkům, kteří přijdou, až se rozjede obchod s Východem. Číňané nezklamou, ti nejsou jako Rusové. Tentokrát to všechno vyjde a její syn Kája udělá hereckou kariéru, bude novým Vladimírem Brabcem. Hanka, která nakupuje u Jiřiny makrobiotickou stravu, se jí vysmívá. Komunisti nikdy nevyhrají a Jiřina je bláhová. Ale není náhodou naivní spíš Hanka, když věří, že s ní její stokilový muž Pepa drží dietu…?



Přečtěte si
bernadette
20. 9. 2014 • 20:03

Nemusí, hrál velmi zápornou roli. To jiní hráli veskrze kladné soudruhy a taky se z toho dneska nehroutí

ejvm1712
18. 9. 2014 • 13:12

Lábus si chce napravit kádrový profil,protože hrál feťáka v seriálu 30.případů majora Zemana?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.