Problém v ČT: Takáč má tik a Václavek vadu řeči! Vám to nevadí? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Problém v ČT: Takáč má tik a Václavek vadu řeči! Vám to nevadí?

Fotografie
Fotografie (internal)

Jazyková lektorka Jana Postlerová (71) si tentokrát vzala na mušku moderátory veřejnoprávní České televize, konkrétně pracovníky ČT 24.  A jak je jejím zvykem, nenechala na vyhlédnutých obětech nit suchou!

Zpravodajství na programu ČT 24 se snaží prezentovat kvalitními profesionály, což je vzhledem k povaze kanálu chvályhodné. Přesto Postlerová vidí nedostatky. "Třeba takový Daniel Takáč (43) vždy vysloví jednu větu zvukově silně a v další větě zvuk tak utáhne, že ho skoro neslyším," vytýká v Blesku odbornice moderátorovi pořadu Hyde park.


Bez kritiky z toho nevyšel ani Jiří Václavek (39). "Na mě sice působí jako milý, vzdělaný, důvěryhodný kluk, ale má bohužel vadu řeči - neumí říkat M a L. jemu to ale odpouštím, jinak mi slouží dobře," říká Postlerová. Hlavní zlo spatřuje v amatérech, kteří profesionálním moderátorům sekundují v jednotlivých příspěvcích. "Přijde mi, jako by tyto příspěvky namlouvaly snad děti ze střední školy. To mi dokáže natolik zkazit dojem, že beru ovladač a přepínám," uzavírá paní Jana.

Přečtěte si
lukreciaborgia
19. 9. 2014 • 16:04

Vadí nám to,paní Postlerová,ale není síla,která by tomu zabránila.Nepomůže psát do TV ani nikde.Sedí tam Václavek nadosmrti.Komu drží řiť?Je tam v TV nějaký chlap???Zákonitě musí být gay,protože jinak by musel letět.

ahmik
18. 9. 2014 • 15:48

Ta čeština je zejména v čt24 hrůzostrašná.Dokonce ji používají i v písemných zprávách běžících dole. Jak se vám třeba líbí text - SeparatistI budou moCT použít...píšOU dnešní...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.