Lucie Borhyová a její netypický původ: Kam jezdí za příbuznými? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Lucie Borhyová a její netypický původ: Kam jezdí za příbuznými?

Protože se Lucie zamilovala do Michala, řecký expartner jí dělá problémy.
Protože se Lucie zamilovala do Michala, řecký expartner jí dělá problémy. (Foto TV Nova, ara)

Sympatická hlasatelka a dvojnásobná maminka Lucie Borhyová (36) nemá zrovna typické české jméno a nyní se rozhodla prozradit jeho historii jejího příjmení.

„Příjmení Borhy je maďarského původu. Tatínek pochází z východního Slovenska, do Čech přijel na vojnu a už tady zůstal. Později se seznámil s mojí maminkou. V Košicích máme babičku, která jezdí za námi do Prahy nebo ji navštěvujeme my,“ prozradila magazínu Naše Praha Lucie.

Podle všeho na své kořeny nezapomněla a kraj svých předků stále navštěvuje. „Zrovna loni jsme tam byli na dovolené, kterou jsme si zpestřili návštěvou nedaleké maďarské vesničky, jež je vyhlášená pěstováním vína a podzemními sklípky táhnoucími se do vzdálenosti až 80 kilometrů,“ vzpomíná Borhyová, která na koštování může ještě zapomenout.



Přečtěte si
adelinda
27. 9. 2014 • 08:24

Nechápu tu nenávist některých. Pravdou je , že mezi Slováky, tak i mezi Čechy a Moraváky je spousta skvělých lidí a taky řada pitomců. Ale přesně to stejné je v každém národě.

vevel
26. 9. 2014 • 21:24

Dost dobře mluvím (spíš mluvil jsem) slovensky. Tak jsem se jednou ve vlaku bavil s jednou Košičankou, která mi nakonec řekla: Keď si začal "povídat" (oslovil jsem ji napřed česky), hovorila som si - zasa taký bľbý Čech. A ty nemáš rada Čechov? zeptal jsem se s co možná správnou výslovností (němáš a Čechou). Nenávidím ich, zafičelo v její odpovědi. Nedoptával jsem se, čím jí Češi ublížili. Ale nenávistí jsem to nezačal oplácet.

mirkazam
26. 9. 2014 • 11:24

achillea...to,že emigroval jsem četla,protože zmizel s obrazovky. Promiň, nechtěla jsem podávat falešné informace .

prvosienka
25. 9. 2014 • 00:25

už si spokojná že si sa mohla takto prejaviť?to kde pramení tá tvoja nenávisť k nám Slovákom? Nestojíš mi za reč

achillea
24. 9. 2014 • 18:04

mirkazam, máš pravdu jen z části. Její otec byl sice tanečníkem Čt baletu, ale nikam neemigroval, zabil se v autě v Karlíně. Taky vůbec nechápu proč všude uvádí nevlastního tátu za vlastního. Před revolucí chodil (Borhy) u nás na schůze KSČ a pak hupky dupky do OF. Má to někdo žaludek. No nic, to jen tak pro zajímavost

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.