Může být jako lubrikant použit olivový olej? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Může být jako lubrikant použit olivový olej?

Sexuální poradna paní Michaely
Sexuální poradna paní Michaely (Aha!)

Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy...

Může být jako lubrikant použit olivový olej? Nepoškodí latexový kondom, neublíží na zdraví? Marek (21)

Není to běžný lubrikační prostředek, o jeho používání jsem slyšela jen v některých zemích ve Středozemí. Osobně bych ho rozhodně nedoporučila, nikdo totiž zatím nezjistil, jaký vliv má olivový olej na mužské nebo ženské orgány. I když se mluví o jeho blahodárném účinku na pokožku,  sliznice je na cizí látky velmi citlivá a může se vyskytnout alergická reakce.

Také si myslím, že by olej mohl kondom poničit a udělat v něm díry. Jednodušší je koupit si lubrikační gely k tomu určené, nejsou drahé a rozhodně se nemusíte bát vedlejších účinků. A určitě bude romantičtější a více vzrušující použít parfemovaný gel než rostlinný olivový olej.

Své podněty posílejte na adresu Deník Aha!, Komunardů 42, Praha 7, 170 00 nebo na aha@ahaonline.cz nebo pište SMS na 725 92 92 92.

Přečtěte si
hardtmuth
12. 4. 2013 • 07:26

 Dobrý den,mám známost pět měsíců.Příteli je 42 let,vždy se snažil,abych byla já na prvním místě uspokojená.Při milování má výraz,že se nutí,že je mu to nepříjemné a jeho penis není dostatečně tvrdý.Při orálním sexu je vše v pořádku.Nedávno mi řekl,že sex nemusí mít vůbec,hlavně,že jsem spokojená já.Když jsme se o tom bavili,zda netrpí nějakou poruchou,odpověď byla vždy záporná.Nevím co si o tom mám myslet.Zda má nějakou poruchu,nebo je jinak orientovaný a stydí se to přiznat okolí.Sexuální poradna v jeho případě nepřipadá v úvahu,už jsme o tom hovořili.Vím,že mě má moc rád.Udělá pro mě skoro vše.Neni chyba ve mě?Vím,že se mu líbí větší pozadí,ale to já nemám.Děkuji za odpověď.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.