Sexuální poradna paní Michaely: Podstoupil operaci prostaty a nějak mě přešla chuť na sex. Jde pouze o dočasný stav? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Sexuální poradna paní Michaely: Podstoupil operaci prostaty a nějak mě přešla chuť na sex. Jde pouze o dočasný stav?

 (Profimedia.cz)

Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy...

Nedávno jsem podstoupil operaci prostaty. Ta byla sice úspěšná, ale nějak mě přešla chuť na sex. Manželka je z toho v rozpacích a já jsem z toho pochopitelně také dost špatný. Jde o dočasný stav po operaci, nebo o něco trvalého? Ivan (52)

Výzkumy ukazují, že jen asi třetina mužů je po operaci prostaty stejně sexuálně náruživá jako před zákrokem. Prožití vyvrcholení není tak výrazné a ani ejakulace už není, jaká bývala. Stane se, že místo výstřiku sperma jen odtéká do močového měchýře.

U některých mužů dojde časem k zlepšení, u jiných jde o trvalý stav. To vám prozradí až návštěva u lékaře. Prostata je pohlavní žláza, která má na sexuální život velký vliv. Vytváří prostředí pro spermie a také většinu objemu semene.

Role prostaty je tudíž velmi zásadní. Její operace může vedle sexuálních problémů způsobit také únik moči. S tím se muži kupodivu vyrovnávají lépe, než s neschopností vést sexuální život jako dříve. Své hraje i psychika pacienta, neboť někteří muži se s operací a následnými změnami velmi těžce smiřují. Problém je pak třeba konzultovat s odborníkem.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.