Sexuální poradna paní Michaely: Trvá mi třicet minut, než dosáhnu orgasmu. Dá se s tím něco dělat? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Sexuální poradna paní Michaely: Trvá mi třicet minut, než dosáhnu orgasmu. Dá se s tím něco dělat?

 (Profimedia.cz)

Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy...

Trvá mi kolem třiceti minut, než dosáhnu orgasmu. Zdá se mi to moc dlouho. Dá se s tím něco dělat? Chtěla bych přece jen prožít vyvrcholení o něco rychleji. Edita (25)

Zmíněných 30 minut rozhodně není nijak neobvyklých. Ženám totiž v průměru trvá předehra, stimulace, penetrace a vyvrcholení opravdu oněch 25 až 30 minut. Pokud jde o zkrácení této doby, nejsou v tom žádné čáry. Dochází k němu, pokud žena výrazněji cítí, že je žádaná a milovaná. Takže trocha romantiky.

Možná váš partner není zrovna velký romantik, tak mu poraďte a naveďte ho správným směrem. Další věcí je, že ženinu cestu k orgasmu často přeruší sám muž, když najednou nečekaně změní rytmus či rychlost stimulace. To je pak třeba s partnerem probrat a dohodnout si přesnější pravidla. Pak se může dostavit zrychlení. Ale pokud se tak nestane, nezoufejte! Spíš než sprint by milování mělo připomínat maraton.

Je to normální, když muž nemasturbuje? Přítel tvrdí, že to nedělá, protože chodí příšerně unavený z práce. Což vysvětluje, proč se mi nedaří mít s ním častěji sex. A jeho výkon se také nijak nezlepšuje. Možná by mu masturbace pomohla. Ingrid (28)

Se slovem »normální« bych byla opatrná. Hlavní je přece to, co vám vyhovuje. Navíc je možné, že váš přítel přece jen trochu masturbuje, ale stydí se vám o tom říct. Ale to není podstatné. Je zřejmé, že ho vyčerpává náročná práce. Jeho sexuální výkonnost tak rozhodně neporoste. To, co vidíte jako problém, nemá původ v nedostatku sexuální touhy, ale v naprostém vyčerpání z práce.

Zlepšení lze tudíž hledat jen ve společném volném čase. Spousta lidí má nepříjemně dlouhou pracovní dobu a milování je pak otázkou vzácných volných dní nebo alespoň částí dnů, kdy se i velmi vyčerpané tělo dokáže vypnout ke zvýšenému sexuálnímu výkonu. Což v noci po příchodu z práce prostě nedokáže.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.