S hladověním je konec: Dieta pro všechny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

S hladověním je konec: Dieta pro všechny!

Dieta pro všechny
Dieta pro všechny (Profimedia.cz)

Odpírat si většinu pokrmů? S tím je konec! »Náhradní« dieta je založena na tom, že prostě nahradíte kalorická jídla podobnými, která jsou méně kalorická.

K snídani si místo křupavého müsli (porce s 500 kaloriemi, 20 gramy tuku) zvolte lehčí vločky (245 kalorií, 3 gramy tuku). Kupovaný chléb má až 500 kalorií, doma upečený jen polovinu.

K obědu se vyhněte smaženým jídlům (15 až 30 procent tuku) a dopřejte si raději kotletu (1 až 1,5 procenta tuku). Večer si na chleba dejte měkký sýr. Obsahuje jen 22 gramů tuku na rozdíl od tvrdého sýra, který má tuku 30 gramů.

Jak vidíte, je to velmi jednoduché. Vaše chuťové buňky neutrpí, pochutnáte si, a ještě zhubnete!

Šest důležitých pravidel hubnutí

1. Před cestou na nákup si napište seznam věcí, které chcete koupit, a toho se také držte. Předejdete tím nákupu lákavě vypadajících, ale nezdravých potravin.

2. Čtěte informace. Zabere vám to sice pár minut navíc, ale přemozte se a přečtěte si informace na zadní straně obalu. Zjistíte obsah tuku, cukru i počet kalorií.

3. Tři jídla denně. V pravidelnosti je síla. Jezte tři základní jídla denně. Bez dobrůtek mezi nimi.

4. Nepřejídejte se. Všímejte si, kdy se u vás poprvé dostaví pocit sytosti. Podle toho si pak připravujte porce jídla. Často se stává, že si lidé během let ani nevšimnou, jak se jejich porce jídla zvětšují. Pozor na to!

5. Nikdy nejezte u televize! Mozek zpracovává, co vidí oči, a nemá čas věnovat se přijímané potravě. Jíte tak mnohem víc a pocit sytosti se dostaví až později.

6. Alkohol. Po alkoholu se tloustne. Je velmi kalorický a tělo pomalu odbourává tuk.

Dělejte to jako hubení!

Jak to vlastně ti hubení dělají, že nepřibírají? Mají na to spoustu drobných triků!

1. Malé porce

Ani lidé, které považujeme za hubené od přírody, nejedí tolik, kolik by chtěli. Dělejte to také tak: jezte malé porce!

2. Jezte před jídlem!

Menu o více chodech dokáže dát tělu pěkně zabrat. Ale jak mu odolat? Půl hodiny před akcí si dejte půl krajíce celozrnného chleba. Zaženete hlad a během jídla budete mít vše pod kontrolou.

3. Voda pomáhá

Alkoholem se nejen opijete, ale také se po něm tloustne. Co s tím? Po každé sklence alkoholu vypijte dvě sklenky vody. Vypijete tak méně alkoholu.

4. Raději řídkou polévku

Polévka je grunt, ale když je krémová, obsahuje máslo nebo smetanu. Dejte přednost čirému průhlednému vývaru.

5. Raději čokoládu než zákusek

Menu se zákusky láká, ale vy si raději dejte jenom kávu. A pokud už něco musíte, pak malý čtvereček čokolády z vlastních zásob.

6. Volte kompromis

Buď jsem na dietě a nejím, nebo nejsem a jím. Tak tomu se říká černobílé vidění světa. Vy ale potřebujete především kompromis. Jíst ano, ale s rozmyslem.

Dieta pro všechny

Přečtěte si
opportunity
2. 4. 2011 • 21:27

Vaše chuťové buňky neutrpí, pochutnáte si??? No místo křupavého müsli vločky, to určutě, fuj!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.