To nejlepší z Prostřeno: Kuřecí nudličky a další recepty Bronislava Oláha! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

To nejlepší z Prostřeno: Kuřecí nudličky a další recepty Bronislava Oláha!

Kuřecí nudličky s parmazánovou zálivkou
Kuřecí nudličky s parmazánovou zálivkou (Profimedia.cz)

Tentokrát se v našem seriálu přesuneme do Liberce a okolí. Soutěžící z této oblasti vařili nejrůznější dobroty, výhru si ale nakonec odnesl jediný muž Bronislav Oláh.

Jeho pikantní roládičky, kuřecí nudličky na bazalkovém oleji s parmazánovou zálivkou a taštičky s ovocem jeho soupeřky tak zaujaly, že získal nejvíc bodů. Zabodují tyto recepty i u vás?

Kuřecí nudličky s parmazánovou zálivkou

POTŘEBUJETE: ✦ 800 g vykostěných kuřecích stehen ✦ brazilskou sůl ✦ olivový olej ✦ bazalku ✦ česnek ✦ žampiony ✦ cibuli ✦ šunku ✦ 100 g strouhaného parmazánu ✦ 250 ml smetany ke šlehání

Kuřecí stehna nakrájíme na nudličky, okořeníme brazilskou solí a vložíme do olivového oleje smíchaného s bazalkou a prolisovaným česnekem (množství dle chuti). Kdo má rád, může přidat chilli papričky. Necháme odležet nejlépe přes noc.

Pak je na olivovém oleji orestujeme, vyjmeme a na výpek dáme na plátky nakrájené žampiony, na proužky nakrájenou cibuli a šunku. Vrátíme maso a vše zalijeme smetanou s nastrouhaným parmazánem. Necháme lehce přejít varem a podáváme s těstovinami nebo rýží.

Taštičky s ovocem

POTŘEBUJETE: ✦ 1 listové těsto ✦ 200 g jahod ✦ 200 g meruněk ✦ 1 skořicový cukr ✦ 1 čokoládu na vaření ✦ moučkový cukr ✦ 1 žloutek

Listové těsto vyválíme na plát silný 3 až 5 mm, vykrájíme kolečka, která posypeme skořicovým cukrem a nastrouhanou čokoládou. Na ně položíme kousek jahody nebo meruňky a uzavřeme do tvaru taštičky.

Dáme je na plech vyložený pečicím papírem a dál od sebe a potřeme je rozšlehaným žloutkem. Pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova a sypeme moučkovým cukrem.

Pikantní roládičky

POTŘEBUJETE: ✦ 350 g kuřecích prsou ✦ brazilskou sůl ✦ paprikovou pastu ✦ česnekovou pastu ✦ plátkový sýr ✦ moravské uzené

Kuřecí prsa naklepeme na velké plátky, posypeme je brazilskou solí, pomažeme česnekovou a paprikovou pastou a poklademe plátkovým sýrem a moravským uzeným. Zavineme do roládek, sepneme jehlami a grilujeme 20 až 25 minut.

Recepty a foto z knihy Prostřeno! od Aše po Jablunkov 2



Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.