Ruský exprezident Michail Gorbačov: Přežil svou »smrt«! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Ruský exprezident Michail Gorbačov: Přežil svou »smrt«!

„Ještě jsem neumřel,“ vzkazuje Michail Gorbačov.
„Ještě jsem neumřel,“ vzkazuje Michail Gorbačov. (EPA, Profimedia.cz)

Z předčasného pohřbívání bývalého sovětského vůdce Michaila Gorbačova (81) se v Rusku stává národní sport, a tak se už po několikáté objevila na internetu zpráva, že zemřel. On to však rázně popírá: je v nemocnici, ale neumírá!

Gorbačov, jemuž se v roce 1991 pod rukama rozpadl Sovětský svaz, poslední dobou hodně cestoval, což ho velmi vyčerpalo. Proto se nechal v Moskvě hospitalizovat. „Jde o pravidelnou zdravotní kontrolu,“ vysvětloval jeho mluvčí Vladimir Poljakov.

Jenže na internetové sociální síti Twitter se hned začaly objevovat zprávy, že bývalý prezident SSSR zemřel. „Nevěřte tomu, jsem živ a zdráv,“ musel nakonec vzkázat sám Gorbačov.

Faktem je, že se těší lepšímu zdraví než jeho předchůdci v čele Sovětského svazu, protože nikdy neholdoval vodce a dalšímu alkoholu. Přesto se zprávy o jeho smrti objevují celkem pravidelně a na dobu jeho skonu si lze v některých ruských sázkových kancelářích klidně i vsadit. Ale jde opravdu o zcela nahodilý tip.

Gorbačov sice přibral, na jedné nedávné akci usnul a trápí ho problémy spojené s věkem – rozhodně toho nenachodí tolik co před 20 lety, ale jinak je na svých 81 let vcelku fit…

Přečtěte si
valysdr
25. 5. 2012 • 05:55

Až do času, kedy ho za zločin odovzdania desiatky štátov kapitalistickým šialencom, po dlhom mučení verejne popravia. Glasne a perestrojno.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.