Tenista Radek Štěpánek skotačil s »primáckým« kuchařem Emanuelem: Vařím akorát čaj...
Radek Štěpánek (31) u plotny, tak to se jen tak nevidí! Elitní český tenista je sice labužník, nicméně s vařením za ním vážně nechoďte. Jelikož ale nepokazí žádnou legraci, v klídku přijal pozvání na další díl primáckého pořadu »S Italem v kuchyni« a asistoval Emanuelovi Ridimu (36)!
Jak jste si užil den s populárním italským kuchařem?
„Určitě to bylo zpestření. Jsem stále v rekonvalescenci, tak mám čas i na jiné věci než na trénink. A jelikož se znám s Emanuelem řadu let, bylo to pro mne příjemné. Vyměňovali jsme si role: chvíli jsme si pinkli tenis, pak jsme vařili...“
Mimochodem, jaký je Emanuele tenista?
„Základy má dobrý. Zezačátku byl trochu nervózní, začínali jsme ráno, takže ještě nebyl správně probuzenej. (směje se) Ale pak se do toho dostal a hrál docela dobře. Bylo to sranda.“
Jak jste se vlastně seznámili?
„Je to už dobrých osm devět let. K němu do restaurace mě vzal Petr Korda, můj trenér. Od té doby se známe a přátelíme. Chodím k Emanuelovi strašně rád, dělá mi dokonce i jídla, která ani nemá na jídelníčku.“
V pořadu vám připravil čtyři pokrmy. Který vás nejvíc zaujal?
„Chutnalo mi všechno, bylo to naprosto skvělé. Třeba parmazánovou zmrzlinu jsem měl poprvé v životě. Vždycky si u něj dávám parmskou šunku s mozzarellou, teď mi to vyměnil za zmrzlinu. Výborné!“
Jaký jste kuchař vy?
„Nulovej. (smích) Já vařím akorát čaj... Když člověk hraje, trénuje a jezdí po turnajích, je rád, že si může jít lehnout. A ne aby stál tři hodiny u plotny a kuchtil.“ (směje se)
Takže inspiraci jste při setkání s Emanuelem nenašel?
„Ani ne. Ale různé náměty sbírám, snažím se vnímat a zapamatovat si. A třeba jednou, až na to budu mít čas, si něco i zkusím.“
Jakou máte nejraději kuchyni?
„Určitě naši, českou, ale to samozřejmě není zrovna ideální strava pro sportovce. Takže preferuji italskou a japonskou – ty jsou moje dvě nejoblíbenější.“
Co kuchtili dobrého?
-
špagety po vesnicku
-
parmskou šunku s parmazánovou zmrzlinou
-
likérovo-citronový dort s krémem
-
telecí špičku nadívanou zeleninou
Emanuele a Radek při tenisu.
Vyděšený italský kuchař se brání »Štěpcově« kanonádě.