Houbová kuchařka: Bílá houbová polévka podle Ivany Bartuškové
Sběr hub je v plném proudu, tak proč si nepochutnat na čerstvých pochutinách?
Bílá houbová polévka podle Ivany Bartuškové
Potřebujete:
3 brambory • sůl • mletý pepř • 1 cibuli • 1 masox • 4 kuličky nového koření • 1 malou skleničku zavařených hub • 2 lžíce polohrubé mouky • 2 lžíce pokrájeného kopru • 1 vejce • 200 ml smetany • ocet dle chuti
Postup
Do 1,5 litru vody dáme pokrájené brambory, trochu soli a pepře, nové koření, kostku masoxu, oloupanou cibuli a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Potom vyndáme cibuli a nové koření. Přidáme do polévky houby i s nálevem, zahustíme polohrubou moukou rozmíchanou ve smetaně a provaříme. Nakonec přidáme kopr a rozšlehané vejce, které necháme v polévce srazit. Dochutíme solí, pepřem a podle potřeby octem.