Rychlovky za pár korun: Staročeský masový talíř podle Otto Pláška | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Rychlovky za pár korun: Staročeský masový talíř podle Otto Pláška

Fotografie
Fotografie (internal)

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.

 

Staročeský masový talíř podle Otto Pláška

Potřebujete

500 g uzeného bůčku • 2 jitrnice • 2 jelita • 1 mrkev • 2 sáčky kysaného zelí • 2 střední brambory • 1 velké jablko • vepřové sádlo • 1 cibuli • sůl • mletý pepř

Postup

Uzené maso dáme uvařit do vody. V druhém hrnci necháme rozpustit dvě lžíce vepřového sádla a opečeme na něm najemno nakrájenou cibuli dozlatova. Kysané zelí vyjmeme, překrájíme na menší kousky a přidáme k opečené cibuli i s lákem. Promícháme a přidáme najemno nastrouhané oloupané syrové brambory, jednu malou nastrouhanou mrkev a oloupané jablko.

Osolíme, opepříme, přidáme kmín a v případě potřeby dolijeme trochou vody. Takto připravené zelí necháme dusit cca 45 minut pod pokličkou do změknutí. Podle potřeby dochutíme solí a cukrem. Uzené maso po uvaření vyjmeme a nakrájíme na středně silné plátky. Jitrnici a jelito vložíme do mikrovlnné trouby pod gril a necháme rozpéct. Pak nakrájíme na kusy. Vždy servírujeme jeden kousek jelita, jitrnice a uzeného masa na zelí a přílohou je bramborový a houskový knedlík.

 

 

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.