Letní sladké dobroty: Pařížská roláda s jahodami podle Ivany Černé | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Letní sladké dobroty: Pařížská roláda s jahodami podle Ivany Černé

Fotografie
Fotografie (internal)

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!

Pařížská roláda s jahodami podle Ivany Černé

Potřebujete

4 vejce • 100 g třtinového  cukru • 100 g polohrubé mouky

Na krém:
500 ml smetany ke šlehání • 50 g hnědého třtinového cukru • 1 ½ lžíce instantní kávy • 30 g kakaa • 4 velké jahody

Postup:

Žloutky vyšleháme s polovinou cukru. Bílky vyšleháme s druhou částí cukru. Vše pak zlehka zamícháme a spojíme, nakonec vmícháme mouku. Nalijeme na plech s pečicím papírem a v předehřáté troubě pečeme cca 10 –12 minut dorůžova. Plát rolády otočíme po upečení na utěrku posypanou moukou, zabalíme a necháme vychladnout. Smetanu svaříme s kávou, kakaem a cukrem. Necháme jen projít varem a stáhneme.

Dáme do chladu, nejlépe přes noc, aby šlehačka vychladla. Poté šlehačku vyšleháme. Částí pařížské šlehačky potřeme rozbalený plát, do středu položíme půlky jahod  a vše opatrně stočíme. Uložíme ji do chladu.  Povrch rolády dozdobíme druhou částí pařížské šlehačky a jahodami.

 

Autor:  onl

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.