Rychlovky za pár korun: Caprese knedlíky podle Kateřiny Gajové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Rychlovky za pár korun: Caprese knedlíky podle Kateřiny Gajové

Fotografie
Fotografie (internal)

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.

 

Caprese knedlíky podle Kateřiny Gajové

Potřebujete

2 brambory • 100 g polenty • 100 g celozrnné mouky • 150 g mozzarelly • 7 sušených rajčat v oleji • černé olivy • bazalku • strouhanku • 2 lžíce strouhaného parmazánu • 1 lžíci drceného fenyklu • sůl • olivový olej

Postup

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a smícháme s moukou, solí a polentou. Vytvoříme těsto, z kterého uděláme válečky a kousky. Mozzarellu natrháme na kousky, rajčata, olivy a bazalku nasekáme, vše promícháme a tuto náplň zabalíme do bramborového těsta. Knedlíky vaříme 8 minut ve vroucí osolené vodě. Na pánvi nasucho opražíme strouhanku s fenyklem, přidáme parmazán. Hotové knedlíky polijeme olivovým olejem a sypeme parmazánovou strouhankou.

 

 

 

 

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.