Recepty do stovky: Těstoviny penne po sorrentinsku
Na konec týdne trochu té Itálie? Zkuste lahodné těstoviny penne po sorrentinsku!
Těstoviny penne po sorrentinsku
Potřebujete
350 g těstovin penne, 600 g hodně zralých oválných rajčat, 2 – 3 balení mozzarelly (125 g), 2 polévkové lžíce strouhaného parmazánu , 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje, 2 stroužky česneku, oregano a bazalku podle chuti, sůl a pepř
Postup:
Spařená rajčata oloupejte a nakrájejte nahrubo. Na rozpáleném oleji nechte zesklovatět nakrájený česnek. Přidejte rajčata, osolte, opepřete, ochuťte špetkou oregana a několika lístky bazalky. Vařte při vysoké teplotě 15 minut. Mezitím uvařte těstoviny a vyklopte je do olejem vymazané zapékací misky. Pokryjte natenko nakrájenými plátky mozzarelly, poté rajčatovou omáčkou a nakonec posypte parmazánem. Pečte 10 minut na 200 °C, dokud se mozzarella nerozpustí a spolu s rajčaty nevytvoří hustou voňavou omáčku.
Cena: 98 Kč