Rychlovky za pár korun: Sekaná s paprikou a pórkem podle Ivany Černé
No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Sekaná s paprikou a pórkem podle Ivany Černé
Potřebujete
450 g mletého vepřového masa • 2 lžíce oleje • 4 plátky tmavých toustů • mléko na pokapání • 1 vejce • sůl • mletý pepř • 150 g suchého salámu • 1 červenou papriku nebo kapii • 3 plátky ementálu nebo eidamu • zelenou petrželku • 1 pórek • 1 lžíci hořčice • solamyl
Postup
Toustový chléb pokropíme mlékem, pak vymačkáme a promícháme s masem, vaječným bílkem, hořčicí, osolíme, opepříme, podle potřeby zahustíme solamylem a dobře propracujeme. Uděláme si velkou placku, kterou rozložíme na alobal, poklademe plátky sýra, který posypeme na kostičky nakrájeným salámem a překryjeme úzkými proužky omytých červených paprik a několika kolečky pórku.
Přes tuto náplň přeložíme okraje placky a maso zavineme, šišku potřeme žloutkem a vše dobře uzavřeme alobalem. Maso s alobalem vložíme na plech, podlijeme vodou a pečeme asi 25 minut. Po této době maso opatrně vyjmeme z alobalu, šťávu přendáme do plechu nebo pekáčku zpět, přisypeme další kolečka pórku a sekanou dopečeme dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší a okurkou.