Rychlovky za pár korun: Sekaná s paprikou a pórkem podle Ivany Černé | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Rychlovky za pár korun: Sekaná s paprikou a pórkem podle Ivany Černé

Fotografie
Fotografie (internal)

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.

 

Sekaná s paprikou a pórkem podle Ivany Černé

Potřebujete

450 g mletého vepřového masa • 2 lžíce oleje • 4 plátky tmavých toustů • mléko na pokapání • 1 vejce • sůl • mletý pepř • 150 g suchého salámu  • 1 červenou papriku nebo kapii • 3 plátky ementálu nebo eidamu • zelenou petrželku • 1 pórek  • 1 lžíci hořčice • solamyl

Postup

Toustový chléb pokropíme mlékem, pak vymačkáme a promícháme s masem, vaječným bílkem, hořčicí, osolíme, opepříme, podle potřeby zahustíme solamylem a dobře  propracujeme. Uděláme si velkou placku, kterou rozložíme na alobal, poklademe  plátky sýra, který  posypeme  na kostičky nakrájeným salámem a překryjeme úzkými proužky omytých červených paprik a  několika kolečky pórku.

Přes tuto náplň přeložíme okraje placky a maso zavineme, šišku potřeme žloutkem  a vše  dobře uzavřeme alobalem. Maso s alobalem vložíme na plech, podlijeme vodou a pečeme asi 25 minut. Po této době maso opatrně vyjmeme z alobalu,  šťávu přendáme do plechu nebo pekáčku zpět, přisypeme další kolečka pórku a sekanou dopečeme dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší a okurkou.

 

 

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.