Rychlovky za pár korun: Salámová sekaná podle Květy Kroupové
No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Salámová sekaná podle Květy Kroupové
Potřebujete
200 g uzeného eidamu • 250 g salámu gothaj • 2 – 3 vejce • 1 housku • sůl • mletý pepř • 1 cibuli • mléko • strouhanku • hořčici
Postup
Sýr a salám nastrouháme na hrubém struhadle na nudličky. Housku nakrájíme na malé kostičky a přelijeme mlékem, aby se namočila. Cibuli nakrájíme nadrobno. V míse smícháme připravené suroviny s dvěma vejci, osolíme a opepříme. Podle chuti můžeme přidat lžičku hořčice. Směs propracujeme rukama a vytvoříme tužší hmotu, ze které vytvarujeme 2 menší šišky. Pokud je směs příliš měkká, přidáme podle potřeby strouhanku, je-li drobivá, přidáme třetí vejce. Sekané dáme do pekáčku s trochou oleje a upečeme dohněda. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninou.