Sladké dobroty: Indonéský nákyp podle Kateřiny Gajové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Sladké dobroty: Indonéský nákyp podle Kateřiny Gajové

Fotografie
Fotografie (internal)

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!

Indonéský nákyp podle Kateřiny Gajové

Potřebujete

150 g sladké černé rýže • 9 lžic kokosu • 150 g kokosového krému nebo mléka • 2 vejce • 2 banány • 2 lžíce bílého rumu • vanilkový cukr • kakao • javorový sirup nebo med na přelití

Postup:

Černou rýži koupíme v asijských prodejnách, má příjemně oříškovou chuť a krásnou barvu, která přechází po uvaření až do tmavě fialova. V Indonésii se hodně používá na přípravu dezertů. Pokud tuto rýži neseženeme, nahradíme ji kulatozrnnou nebo basmati. Rýži uvaříme a necháme vychladnout. Poté smícháme s rozmačkanými banány, vejci, kokosovým krémem, kokosem, rumem a vanilkovým cukrem. Směs dáme do formy vyložené pečicím papírem a zapékáme při 190 °C 30 – 40 minut. Hotový nákyp nakrájíme na trojúhelníčky a podáváme posypané kokosem či přelité kokosovým krémem smíchaným s kakaem a sirupem.

 

Autor:  onl

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.