Sladké dobroty: Černoušek s broskvovou čapkou podle Kateřiny Gajové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Sladké dobroty: Černoušek s broskvovou čapkou podle Kateřiny Gajové

Fotografie
Fotografie (internal)

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!

Černoušek s broskvovou čapkou podle Kateřiny Gajové

Potřebujete

200 g polenty • 50 g kukuřičné mouky • 60 g fruktózy • 5 lžic olivového oleje • 125 g jogurtu • voda nebo mléko • 1 lžičku sody • 2 – 3 broskve • 50 – 75 g mletého máku • celozrnné sušenky

Postup:

Smícháme polentu, mouku, fruktózu a sodu s jogurtem, olejem a přiléváme vodu nebo mléko, dokud nevznikne lité těsto. Nalijeme ji do plechu vyloženého pečicím papírem, posypeme bohatě mákem a obložíme na měsíčky nakrájenými broskvemi. Nakonec koláč posypeme rozdrcenými sušenkami a pečeme při 180 ºC asi 35 minut.

Autor:  onl

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.