PROSTŘENO: Datlové bochánky s karamelovou polevou podle Ivany Hradecké | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

PROSTŘENO: Datlové bochánky s karamelovou polevou podle Ivany Hradecké

Datlové bochánky s karamelovou polevou podle Ivany Hradecké
Datlové bochánky s karamelovou polevou podle Ivany Hradecké  (FTV Prima)

Paní Ivana, která se svým přítelem žije střídavě v Austrálii a v Praze, má ambice představit jinou kuchyni než českou. Jak se jí to povede? Iva ví, že riskuje…

Datlové bochánky s karamelovou polevou podle Ivany Hradecké

Potřebujete:

• 1 hrnek pokrájených sušených datli • ¾ hrnku vařící vody • 1 lžička jedlé sody • 50 g másla • 2/3 hrnku hnědého cukru • 2 vejce • ¾ hrnku hladké mouky • 1 prášek do pečiva

Poleva:

1 a ¾ hrnku vychlazené smetany ke šlehání • 100 g másla • půl hrnku hnědého cukru

Postup:

1. V kastrůlku smícháme datle, horkou vodu a sodu, necháme přejít varem a dáme na pět minut zchladnout. Potom přidáme máslo a cukr a vymícháme do hladka. Přidáme celé vejce, mouku s práškem a zamícháme. Rozdělíme do tvořítek nebo formiček a pečeme při 180 stupních 15–20 minut.

2. Poleva: Cukr, šlehačku (¾ hrnku) a máslo za stálého míchaní zahříváme na mírném ohni v rendlíku tak dlouho, než se cukr úplně rozpustí.

3. Vychlazenou smetanu (1 hrnek) vyšleháme do pevné šlehačky.

4. Upečené bochánky servírujeme vlažné, polité polevou a ozdobené šlehačkou.

Datlové bochánky s karamelovou polevou podle Ivany Hradecké

Autor:  onl

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.