Rychlovky za pár korun: Koláč z kysaného zelí podle Květy Kroupové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Rychlovky za pár korun: Koláč z kysaného zelí podle Květy Kroupové

Fotografie
Fotografie (internal)

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.

Koláč z kysaného zelí podle Květy Kroupové

Potřebujete

2 sáčky kysaného zelí2 vejce½ hrníčku mléka½ hrníčku olejesůl1 prášek do pečiva2 hrnky polohrubé mouky1 lžíci másla4 stroužky česnekustrouhanku

Postup

Kysané zelí nadrobno nakrájíme, přidáme vejce, olej, mléko, prášek do pečiva a mouku. Té dáme tolik, aby nám vzniklo středně husté těsto, které dobře lžící nebo vařečkou promícháme. Těsto nesmí téci, ale ani nesmí být příliš husté. Dáme ho na vymaštěný a strouhankou vysypaný plech, stěrkou rozetřeme po celé ploše pekáče a vrch potřeme olejem. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 – 200°C do doby, než je povrch koláče zlatavý. Upečený ještě horký koláč potřeme rozehřátým máslem s utřenými česneky.

TIP: Do koláče¨můžeme přidat i na kostičky nakrájenou uzeninu. 

Přibližná cena porce: 13 Kč

 

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.