Rychlovky za pár korun: Zapečené těstoviny s kuřecím masem a goudou podle Otto Pláška
No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Zapečené těstoviny s kuřecím masem a goudou podle Otto Pláška
Potřebujete
2 kuřecí prsa • 250 g těstovin fusilli • 1 kelímek Créme fraiche • 2 vejce • 1 hrst nakrájeného pórku • 4 lžíce sterilované kukuřice • 250 g goudy • 1 hrst nasekané petrželky • sůl • mletý pepř • kurkumu • olivový olej
Postup
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Nastrouhaný sýr gouda promícháme ve větší míse s nakrájeným pórkem, nasekanou petrželovou natí a sterilovanou kukuřicí. Obsah kelímku Créme fraiche, do kterého zašleháme pomalu dvě vejce, lehce osolíme a opepříme.
Následně tuto směs přidáme do mísy a společně se sýrem a zeleninou dobře promícháme. Kuřecí maso si nakrájíme na malé kostičky, osolíme je a opepříme, zakápneme olivovým olejem a pro barvu přidáme dvě špetky kurkumy. Dobře promícháme a na rozpálené pánvi opečeme. Hotové maso necháme chvilku vychladnout a společně s uvařenými těstovinami přidáme do připravené zelenino-sýrovo-smetanové směsi. Po promíchání přendáme do zapékací misky a pečeme do zlatavé barvy v troubě na nejvyšší stupeň.