Zpěvačka Hana Křížková a její paella mix | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zpěvačka Hana Křížková a její paella mix

Zpěvačka Hana Křížková a její paella mix
Zpěvačka Hana Křížková a její paella mix (FTV Prima)

Středomořská kuchyně je chutná, lehká a zdravá. Aby ne! Využívá hodně zeleniny, ryby a mořské plody, bílé maso. Všechny tyto suroviny proto najdete v tradiční španělské paelle, kterou miluje zpěvačka Hana Křížková (56). Ta pro své hosty v pořadu VIP Prostřeno! dokonce připravila celé španělské menu – vedle paelly to byly tapas jako předkrm a manzanas fritas jako dezert.

Zpěvačka Hana Křížková a její paella mix

POTŘEBUJETE:

 

8 kusů kuřecích křídel8 velkých slávek8 tygřích krevet4 hrsti mořských plodů1 červenou cibuli1 bílou cibuli7 stroužků česneku1 zelenou papriku1 červenou papriku1 žlutou papriku1 ½ misky zlatozrnné rýže arborio3 misky kuřecího vývaruolivový olejsůlmletý pepchilli kořeníkoření na paelluzelenou petrželku

Postup:

1. Kuřecí křídla osolíme, opepříme a ochutíme kořením na paellu. Na široké a mělké velké pánvi rozpálíme olej a křídla na něm orestujeme.

2. Přidáme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a na proužky nakrájené papriky. Mírně orestujeme, přidáme rýži, opět ji osmahneme a zalijeme vývarem.

3. Osolíme, přidáme chilli, poklademe mořskými plody, slávkami a krevetami. Přiklopíme a dusíme 15 minut, ochutnáme a podle potřeby dokořeníme.

4. Znovu přiklopíme a na mírném ohni dusíme dalších 25 minut. Tekutina by se měla vypařit a rýže musí být měkká. Podáváme s nasekanou petrželkou.  

 

 

 

Autor:  dos

britva
18. 1. 2014 • 18:26

ježíši, ta ženská je vošklivá to i ta paella je hezčí

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.