Víte, čím na silvestra pohostit návštěvu? Tip na tvarůžkovou pomazánku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Víte, čím na silvestra pohostit návštěvu? Tip na tvarůžkovou pomazánku!

Tvarůžková pěna
Tvarůžková pěna ( Foto: Flora Gold)

Česnek, majonéza, salámy. Všechny tyhle „mňamky“ sice neodmyslitelně patří k jednohubkám a chlebíčkům na silvestrovském stole, díky nim se však z veselé noci snadno stane noční můra se žlučníkovým záchvatem. Chutné recepty ale můžete připravit i odlehčenou formou. Aha! poradí, jak na to.

Tvarůžková pěna
4 porce

Ingredience:
2 balení zralých tvarůžků, 3 lžíce rostlinného tuku, 1 lžíce hořčice, 1 jarní cibulka, špetka soli a pepře, lahůdková mletá paprika

Postup:

Ponorným mixerem rozmixujeme tvarůžky na kaši. Přidáme rostlinný tuk, hořčici, pepř a případně lehce osolíme. Dobře promícháme a vmícháme najemno nasekanou cibulku. Nakonec namažeme na celozrnné pečivo a doplníme zeleninou. Můžeme posypat červenou paprikou.

Co na to odborník? „Tvarůžky jsou, jako jediný sýr, vyrobeny z nízkotučného mléka. Výborně se proto hodí i při redukční dietě nebo při stravování s nižším obsahem tuků.“

Autor:  onl

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.