Vánoční recepty: IHNED měkké perníčky podle Anety Bartuškové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vánoční recepty: IHNED měkké perníčky podle Anety Bartuškové

Fotografie
Fotografie (internal)

Vánoce jsou definitivně tady. První adventní svíčku jsem zapálili už v neděli 1. prosince, o pár dní později na dveře zaklepe Ježíšek. Co si tento čas zpříjemnit? Zkuste podle receptů našich čtenářů tradiční i novátorské recepty na cukroví.

IHNED měkké perníčky podle Anety Bartuškové

Potřebujete

650 g hladké mouky • 250 g moučkového cukru • 100 g medu • 100 g másla • 4 žloutky • 2 lžičky sody • 4 lžíce mléka • 2 lžíce koření do perníku • 2 lžíce kakaa • 1 vejce na potření

Na polevu:
1 bílek, 160 g – 200 g moučkového cukru, citronovou šťávu

Postup:

Z uvedených surovin zpracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet v lednici. Pak těsto rozválíme na pomoučněném válu, vykrájíme různé tvary a pečeme na plechu s pečicím papírem. Ihned po vyndání z trouby ještě horké potřeme rozšlehaným vejcem, aby byly pěkně lesklé. Po vychladnutí zdobíme bílkovou polevou. Perníčky jsou hned měkké.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.