PROSTŘENO: Žampiony plněné brynzou podle Martina Pešťáka
Všestranný a zemitý sympaťák Martin pozve hosty do útulného venkovského stavení. Působí klidně, ale má toho před sebou hodně. A navíc musí připravit krajový kočičák, který fikaně zakombinuje do svého předkrmu – žampionů plněných brynzou. „Všechno je to takový divoký,“ představuje mladý hostitel první slavnostní menu.
Žampiony plněné brynzou podle Martina Pešťáka
Potřebujete:
10 žampionů • 1 střední hřib • půlka menší cibule • 1 lžička sádla • 10 plátků slaniny, 100 g brynzy
Postup:
Žampiony očistíme, odřízneme nožičky a hlavičky dáme stranou. Nohy si nakrájíme na malé kousíčky.
V rozpálené pánvi necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibulku a přidáme pokrájené nožičky žampionů. Po pěti minutách přidáme nakrájený hřib. Po dalších třech minutách přidáme brynzu. Jakmile se spojí brynza s houbami a cibulí, ihned odstavíme.
Sýrovou hmotou naplníme hlavičky žampionů tak, aby vznikl klobouček. Kolem každého žampionu obtočíme plátek slaniny. Pečeme na pečicím papíře v rozehřáté troubě na 180°C po dobu osmi minut.