Nepečený piškotový dort Malakoff podle Daniely Kolářové
Herečka Daniela Kolářová prozradila v knize Dobroty slavných svůj recept na dort Malakaff. „Nepečeme, Pracujeme zastudena,“ říká k přípravě.
Potřebujete:
1,5 pytlíku piškotů • cca 4 dcl vlahého mléka • 1 vejce, 2-3 sáčky vanilkového cukru • 2 zakysané smetany plus • ovoce: maliny, borůvky, lesní jahody, meruňky půlené, rybíz atd. • 1 šlehačka
Do misky nalijeme vlahé mléko, zakvedláme vejce a trochu vanilkového cukru. Namáčíme v mléce piškoty a hned pokládáme nejlépe na obdélníkový talíř. Když poklademe plochu namáčenými piškoty, rozložíme na piškoty vrstvu ovoce. Do další misky vložíme zakysanou smetanu a zašleháme do ní 2 sáčky vanilkového cukru.
Ovoce pomažeme zakysanou smetanou a znovu namáčíme piškoty a klademe je na první patro. Postupujeme stejně jako na začátku. Končíme vrstvou piškotů. Můžeme dort pokapat trochou šťávy z ovoce. Dáme přes noc vychladit do lednice. Před podáváním našleháme šlehačku a pomažeme jí povrch dortu. Řežeme na porce a servírujeme na desertních talířích.
Dobrou chuť!