PROSTŘENO: Pstruh s bylinkami a bramborem podle Zuzany Uhlířové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

PROSTŘENO: Pstruh s bylinkami a bramborem podle Zuzany Uhlířové

Pstruh s bylinkami a bramborem podle Zuzany Uhlířové
Pstruh s bylinkami a bramborem podle Zuzany Uhlířové  (FTV Prima)

Sympatická Zuzka zariskuje s rybou na hlavní chod, kterou neumí jíst Matěj; Pavel ryby odmítá a Monika nesnese, když na ni pstruh vyčítavě kouká z talíře. S rybou nemá problémy Lenka, zato hostitelka má problémy s želatinou.

PROSTŘENO: Pstruh s bylinkami a bramborem podle Zuzany Uhlířové

Potřebujete:

 • 5 pstruhů • bylinky (bazalka, pažitka, petržel, kudrnka) • 1 citron • 1 kg brambor • olivový olej • 1 malé máslo • sůl

Postup:

Břišní dutinu vykuchaného pstruha naplníme čerstvými bylinkami (bazalka, tymián, rozmarýn) a necháme chvíli odležet. Půlku bylinek si schováme. Ryby solíme až před pečením. Pstruhy potřeme olivovým olejem a pečeme na kontaktním grilu asi sedm minut (podle velikosti).

Brambory uvaříme doměkka se solí a kmínem.

Z posekaných bylinek, špetky soli a másla povoleného na pokojovou teplotu umícháme bylinkové máslo. Vytvoříme váleček, který zabalíme do fólie a necháme v lednici ztuhnout.

Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a podáváme je s bylinkovým máslem a kouskem citronu.

Pstruh s bylinkami a bramborem podle Zuzany Uhlířové

Autor:  mpa

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.