Rychlovky za pár korun: Karbanátky v trojobalu podle Veroniky Poláčkové
No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Karbanátky v trojobalu podle Veroniky Poláčkové
Potřebujete
500 g mletého masa (mix hovězí a vepřové) • 1 vejce • 1 cibuli • česnek • majoránku • strouhanku • sůl • mletý pepř • mletou sladkou papriku • suroviny na trojobal, olej
Postup
Do misky dáme mleté maso, celé vejce, najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek (množství dle chuti), majoránku, sůl, mletý černý pepř, mletou sladkou papriku a vše promícháme nejlépe rukou. Dále dle hustoty přidáme strouhanku a znovu pečlivě promícháme. Z hotové směsi tvoříme karbanátky, které obalíme v trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka) a smažíme v rozpáleném tuku.
Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem.