PROSTŘENO: Těstovinový salát se žampiony podle Petra Klokočníka
Petr z Kozojed má neotřesitelné sebevědomí a přes nervozitu neztrácí optimismus. Svůj večer považuje za nejvydařenější. „Je to ředitel zeměkoule, žádný téma mu není cizí,“ tvrdí o hostiteli Václav. Petr v kuchyni rekonstruovaného domu rád experimentuje.
Těstovinový salát se žampiony podle Petra Klokočníka
Potřebujete:
250 g těstovin (fusilli) • 2 lžičky majonézy • 1 lžička plnotučné hořčice • 75 g zelených oliv • 75 g černých oliv • 1 menší cibule • 5 –7 sušených naložených rajčat • hrst čerstvé bazalky nebo lžička sušené • 100 g cherry rajčátek • 1 menší cuketa • 350 g čerstvých žampionů • olivový olej • sůl a pepř
Postup:
V osolené vodě uvaříme těstoviny, které scedíme a prokapeme olivovým olejem, aby se nelepily. Na olivovém oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, cuketu a žampiony. Tuto zeleninovou směs dáme do těstovin. Poté přidáme ještě nakrájená cherry rajčata, několik kousků nakládaných rajčat bez nálevu a olivy. Vmícháme majonézu, hořčici a jemně nakrájenou bazalku. Salát necháme asi hodinu odležet v lednici.