Sladké dobroty: Sušenkový medovník podle Kateřiny Gajové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Sladké dobroty: Sušenkový medovník podle Kateřiny Gajové

Fotografie
Fotografie (internal)

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!

Sušenkový medovník podle Kateřiny Gajové

Potřebujete

100 g celozrnných sušenek • 75 ml sójového mléka • 1 – 2 lžíce medu • 15 g vanilkového pudinku v prášku • 20 g másla • 80 g uvařených jáhel • špetku kurkumy

Postup:

Uvařené jáhly zalijeme 50 ml mléka a rozmixujeme na hladkou kaši. Přidáme špetku kurkumy, med a přivedeme k varu. Za stálého míchání vlijeme zbylé mléko, ve kterém jsme rozmíchali pudinkový prášek.

Až krém zhoustne, rozpustíme v něm máslo. Vychladlým krémem k sobě slepujeme sušenky – buď vertikálně do podoby srnčího hřbetu, nebo horizontálně do podoby mini-medovníku (na 1 porci vystačí 4 – 5 sušenek). Boční strany dezertu potřeme zbylým krémem a opatrně jej zabalíme do alobalu. Necháme alespoň 12 hodin uležet v lednici.

Autor:  onl

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.