Polská kuchyně: Rajská polévka se smetanou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Polská kuchyně: Rajská polévka se smetanou

rajská polévka
rajská polévka (profimedia.cz)

Už nevíte, co máte pořád vařit k nedělnímu obědu? Všechny kuchyně jste vyzkoušeli, tak už kuchtíte jen nějakou klasickou »rychlovku«? Máme pro vás tip na dobroty polské gastronomie. 

Polská rajská polévka

Potřebujeme

  • mrkev
  • 2 – 3 l vroucí vody
  • kostku masoxu
  • vejce
  • 1 – 2 kuřecí kostry
  • kelímek sladké smetany
  • petržel
  • 6 větších rajských protlaků
  • hrubou mouku

Příprava
Kostru z kuřete dáme vařit společně s očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí a masoxem. Po hodině vaření polévku přecedíme, do vývaru přidáme protlak a vaříme ještě asi půl hodiny. Mezitím si připravíme strouhání smícháním mouky s vejcem. Rajskou polévku se strouháním ještě pár minut zavaříme. Nakonec vlijeme smetanu a můžeme podávat.

lillyli
2. 7. 2013 • 12:04

Šest velkých rajských protlaků? Max. používám dva...do rajské omáčky...A nač masox, když je to vývar?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.