Polská kuchyně: Rajská polévka se smetanou
Už nevíte, co máte pořád vařit k nedělnímu obědu? Všechny kuchyně jste vyzkoušeli, tak už kuchtíte jen nějakou klasickou »rychlovku«? Máme pro vás tip na dobroty polské gastronomie.
Polská rajská polévka
Potřebujeme
- mrkev
- 2 – 3 l vroucí vody
- kostku masoxu
- vejce
- 1 – 2 kuřecí kostry
- kelímek sladké smetany
- petržel
- 6 větších rajských protlaků
- hrubou mouku
Příprava
Kostru z kuřete dáme vařit společně s očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí a masoxem. Po hodině vaření polévku přecedíme, do vývaru přidáme protlak a vaříme ještě asi půl hodiny. Mezitím si připravíme strouhání smícháním mouky s vejcem. Rajskou polévku se strouháním ještě pár minut zavaříme. Nakonec vlijeme smetanu a můžeme podávat.