PROSTŘENO: Babiččina pórková polévka podle Terezy Bumbálkové
Jediná žena je důstojnou reprezentantkou něžného pohlaví. Vysokoškolačka Tereza si zvolila náročný jídelníček a jen doufá, že ho zvládne. Hostům u ní chutná a libují si v jejím útulném a vkusném bytě. Receptů na pórkovou polévku je spousta, výsledkem tohoto je jemný smetanový krém
Babiččina pórková polévka podle Terezy Bumbálkové
Potřebujete:
2 pórky • 1 smetana na vaření • 0,5 l mléka • 2 lžíce hladké mouky • ořech másla • 2 starší rohlíky na krutony
Postup:Dva pórky umyjeme, nakrájíme na špalíčky a dáme vařit do trošky vody. Jakmile pórek změkne, pořádně ho rozmixujeme a přidáme smetanu na vaření, mléko se dvěma lžícemi mouky na zahuštění. Nakonec přidáme kousek másla, osolíme, opepříme. Nakrájíme dva až tři dny starší rohlíky a opečeme je na másle na pánvičce. Při servírování dáme houstičky do talíře.