PROSTŘENO: Babiččina pórková polévka podle Terezy Bumbálkové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

PROSTŘENO: Babiččina pórková polévka podle Terezy Bumbálkové

Tereza Bumbálková
Tereza Bumbálková (FTV Prima)

Jediná žena je důstojnou reprezentantkou něžného pohlaví. Vysokoškolačka Tereza si zvolila náročný jídelníček a jen doufá, že ho zvládne. Hostům u ní chutná a libují si v jejím útulném a vkusném bytě. Receptů na pórkovou polévku je spousta, výsledkem tohoto je jemný smetanový krém

Babiččina pórková polévka podle Terezy Bumbálkové

Potřebujete:

2 pórky • 1 smetana na vaření • 0,5 l mléka • 2 lžíce hladké mouky • ořech másla • 2 starší rohlíky na krutony

Babiččina pórková polévka podle Terezy Bumbálkové
Postup:

Dva pórky umyjeme, nakrájíme na špalíčky a dáme vařit do trošky vody. Jakmile pórek změkne, pořádně ho rozmixujeme a přidáme smetanu na vaření, mléko se dvěma lžícemi mouky na zahuštění. Nakonec přidáme kousek másla, osolíme, opepříme. Nakrájíme dva až tři dny starší rohlíky a opečeme je na másle na pánvičce. Při servírování dáme houstičky do talíře.

Autor:  mpa

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.