PROSTŘENO: Kaldoun podle Ally Dvořákové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

PROSTŘENO: Kaldoun podle Ally Dvořákové

Kaldoun podle Ally Dvořákové
Kaldoun podle Ally Dvořákové (FTV Prima)

Hostitelka si dala s celým menu opravdu hodně práce a vybírala složitá jídla. Vyplatí se všechna práce?

Kaldoun podle Ally Dvořákové

Potřebujete:

drůbky z kachny, popř. z krůty, kuřete + křídla, skelet • kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer) 1 cibule • pepř a sůl

Na játrové knedlíčky:

250 g krůtích nebo kachních či kuřecích jater • 1 vejce • strouhanka • česnek • hladká mouka • majoránka • pepř a sůl

Postup:

Drůbky řádně očistíme a opláchneme. Vložíme do hrnce s osolenou vodou a krátce povaříme. Vzniklou tmavou pěnu odstraníme, přidáme kořenovou zeleninu a vaříme do změknutí. Vývar scedíme, zeleninu pokrájíme, drůbky obereme, vše vrátíme do vývaru a zavaříme játrové knedlíčky, které jsme si připravili obvyklým způsobem.

Alla Dvořáková

Autor:  mpa

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.