PROSTŘENO: Valašský frgál s hruškami podle Silvie Křížové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

PROSTŘENO: Valašský frgál s hruškami podle Silvie Křížové

Silvie Křížová
Silvie Křížová (FTV Prima)

Silvie má zajímavou příležitost nabídnout výrobky maminčina ekologického chovu a valašský frgál je kulinářským vrcholem celého večera!

Valašský frgál s hruškami podle Silvie Křížové

Potřebujete:

Těsto

1 kostka droždí • 75 g cukru • 500 g hladké mouk • 250 ml mléka • špetka soli • 2 žloutky • 125g másla • 1 vejce na potření

Na náplň:

500 g másla • 40 g hladké mouky • 300 g sušených hrušek • 300 ml vody • 50 g cukru • 1 vanilkový cukr • 1 lžička skořice • špetka mletého badyánu • 50 ml rumu • drobenka na posypání

Valašský frgál s hruškami podle Silvie Křížové
Postup:

Vypracujeme těsto a necháme je vykynout. Poté vytvoříme bochánky a vypracujeme velké koláče. Potřeme je náplní, posypeme drobenkou, již jsme si udělali podle klasického postupu, a pečeme na 180 stupňů, podle naší trouby.

Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku do náplně. Sušené hrušky nakrájíme na malé kousky, zalijeme je vodou, přivedeme k varu, přidáme oba cukry s kořením, směs vaříme, dokud hrušky nezměknou. Dle potřeby přiléváme vodu, poté náplň zahustíme připravenou jíškou a ještě pět minut povaříme, nakonec dochutíme rumem.

Autor:  mpa

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.