Sladké dobroty: Makový zakuklenec podle Kateřiny Gajové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Sladké dobroty: Makový zakuklenec podle Kateřiny Gajové

Fotografie
Fotografie (internal)

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!

Makový zakuklenec podle Kateřiny Gajové

Potřebujete

150 g špaldové celozrnné mouky • 100 g pohankové mouky • 4 lžíce oleje • 2 lžíce citronové šťávy • 1 sklenici hruškových povidel • 1 šálek mletého bílého máku • několik sušených švestek • strouhanku nebo polentu • mletou skořici • badyán • 2 lžíce rumu

Postup:

Smícháme obě mouky s olejem, citronovou šťávou a trochou vody a uhněteme hladké těsto. Dáme ho alespoň na hodinu odpočinout do lednice. Poté z něj vyválíme dva tenké pláty. Mák povaříme s povidly a kořením, můžeme přisladit medem a podle potřeby přidat vodu, aby vznikla hustá náplň. Vmícháme kousky švestek. Pláty posypeme strouhankou nebo polentou, potřeme bohatě náplní a zavineme. Hřbet propíchneme nožem a dáme péct na 30 minut při 180 °C.

Autor:  onl

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.