PROSTŘENO: Hrušky pečené na medu s vlašskými ořechy podle Jaroslavy Holé
Hostitelka Jaroslava si připravila tříchodové menu a hostům nejdříve sýr s bagetkou, pak následoval pořádný »flák« masa a sladkou tečkou byly hrušky na medu. Možná je i variace s mandlemi, pokud má někdo z jedlíků alergii.
Hrušky pečené na medu s vlašskými ořechy
Potřebujete
5 zralých hrušek • vlašské ořechy dle chuti (nebo mandle) • kus másla • půl lžičky mleté skořice • špetka mletého zázvoru • lžička medu na každou hrušku
Postup:
Zralejší hrušky si oloupeme a rozpůlíme. Vyndáme jádřince a vložíme je do zapékací misky, kterou si vymažeme máslem. Půlky hrušek pomažeme medem a posypeme je ořechy, skořicí a zázvorem. Na každou hrušku dáme ještě kousek másla. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů a zapékáme hrušky asi 20 minut. Pečené hrušky na talíři zakápneme medem a podáváme ještě zatepla.