PROSTŘENO: Hrušky pečené na medu s vlašskými ořechy podle Jaroslavy Holé | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

PROSTŘENO: Hrušky pečené na medu s vlašskými ořechy podle Jaroslavy Holé

Jaroslava Holá
Jaroslava Holá (FTV Prima)

Hostitelka Jaroslava si připravila tříchodové menu a hostům nejdříve sýr s bagetkou, pak následoval pořádný »flák« masa a sladkou tečkou byly hrušky na medu. Možná je i variace s mandlemi, pokud má někdo z jedlíků alergii.

 

Hrušky pečené na medu s vlašskými ořechy

Potřebujete

5 zralých hrušek • vlašské ořechy dle chuti (nebo mandle) • kus másla • půl lžičky mleté skořice • špetka mletého zázvoru • lžička medu na každou hrušku

Hrušky pečené na medu s vlašskými ořechy

Postup:

Zralejší hrušky si oloupeme a rozpůlíme. Vyndáme jádřince a vložíme je do zapékací misky, kterou si vymažeme máslem. Půlky hrušek pomažeme medem a posypeme je ořechy, skořicí a zázvorem. Na každou hrušku dáme ještě kousek másla. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů a zapékáme hrušky asi 20 minut. Pečené hrušky na talíři zakápneme medem a podáváme ještě zatepla.

 

Autor:  mpa

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.