PROSTŘENO: Čokoládovo-kávový dortík podle Kristiny Maškové
Prostřeno otevřela Kristina, která si připravila poměrně propracované menu. Podle hostů poněkud překombinovala hlavní chod, ale situaci se snažila zachránit dezertem. Na ty je prý expert a má pravdu! Dortík se povedl a všem chutnal.
Čokoládovo-kávový dortík podle Kristiny Maškové
Potřebujete
2 hořké čokolády • 1 mléčná čokoláda • 1 lžíce turecké kávy • 190 g + 150 g cukru • špetka prášku do pečiva • 210 g hladké mouky • 9 vajec • 325 g másla • 40 g kakaa • 3 lžíce oleje • oblíbená marmeláda dle potřeby
Postup:
Na korpus ušleháme 5 vajec se 190 g cukru, přidáme 210 g hladké mouky, špetku kypřicího prášku, olej a lžíci turecké kávy. Vychladlý korpus rozřízneme a spojíme dobrou ostřejší marmeládou.
Na vrchní krém ušleháme nad párou 3–4 vejce se 150 g cukru do pěny. Po sedmi minutách sundáme z ohně a šleháme dostudena. Vedle v misce si odměříme 325 g másla se 40 g kakaa. Až bude mít vše pokojovou stejnou teplotu, sešleháme dohromady a potřeme vychladlý korpus.
Dort ozdobíme hoblinkami čokolády a krájíme na porce