Odlehčené recepty: Drožďová polévka s pórkem podle Vlasty Zálešákové
Tak pojďme zase jednou uvařit v duchu zdravé, lehké a samozřejmě delikatesní kuchyně. Ano, když už se zaobíráme odlehčením jídelníčku a tak trochu i dietami, zkusme podle čínských doporučení rozhodně rýži. A podle severoamerického menu třeba zase luštěniny…
Drožďová polévka s pórkem podle Vlasty Zálešákové
Potřebujeme
1 droždí ✦ 1 pórek ✦ 1 menší cibuli ✦ 1,5 l zeleninového vývaru ✦ máslo ✦ 1 lžíci hladké mouky ✦ sůl ✦ mletý pepř
Postup
Na másle zpěníme cibuli, přidáme droždí, osmahneme dozlatova a zalijeme vývarem. Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme ji do polévky a provaříme asi 15 minut. Pak vložíme nakrájený pórek. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s chlebovými krutony.