Rychlovky za pár korun: Špekové knedlíky se zelím podle Květy Kroupové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Rychlovky za pár korun: Špekové knedlíky se zelím podle Květy Kroupové

Fotografie
Fotografie (internal)

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.

Potřebujete

5 housek ✦ 200 g anglické slaniny ✦ 2 lžíce hladké mouky ✦ 2 vejce
✦ 1 cibuli ✦ 100 ml mléka ✦ máslo ✦ sůl ✦ mletý pepř ✦ pažitku nebo petrželku

Na zelí:
✦ 1 sáček kysaného zelí ✦ olej ✦ 1 cibuli ✦ cukr ✦ kmín ✦ 3 jarní cibulky

Postup

Housky nakrájíme na kostičky, dáme do mísy. Přidáme na másle osmaženou cibulku, anglickou slaninu, nasekanou pažitku nebo petrželku. Osolíme, opepříme a zasypeme moukou. Přidáme vyšlehaná vejce s mlékem a vše dobře rukama prohněteme.

Ruce si namočíme do vody, aby se těsto nelepilo, a děláme knedlíky o průměru 6 – 7 cm. Knedlíky pak vaříme 8 – 10 minut v osolené
vodě. Kysané zelí nakrájíme, slijeme větší část nálevu a dáme dusit na olej s
osmahnutou cibulí. Osladíme, osolíme, přidáme kmín.

Hotové špekové knedlíky pokapeme rozpuštěným máslem a ozdobíme jarní
cibulovou natí. Podáváme s dušeným zelím.

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor:  dos

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.