Rychlovky za pár korun: Tvarohové knedlíky s rajskou omáčkou podle Ivany Černé | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Rychlovky za pár korun: Tvarohové knedlíky s rajskou omáčkou podle Ivany Černé

Fotografie
Fotografie (internal)

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.

Potřebujete
✦ 1 cibuli ✦ 1 lžíci olivového oleje ✦ bylinky (libeček, petrželku,
bazalku…) ✦ 750 g měkkého tvarohu ✦ 4 lžíce zakysané smetany ✦ 3 vejce ✦ 350 g hrubé mouky ✦ sůl
Na omáčku:
✦ 1 konzervu loupaných rajčat ✦ 1 cibuli ✦ mletý pepř ✦ perníkové koření ✦ cukr ✦ 2 stroužky česneku ✦ 1 lžíci oregana ✦ 1 lžíci olivového oleje

Postup

Petrželku, bazalku a další bylinky opereme, osušíme a posekáme nadrobno. Cibulku pokrájíme, necháme zesklovatět na olivovém oleji. Přidáme bylinky a vše trochu osmahneme. Cibulovo-bylinkovou směs dáme vychladnout. Tvaroh utřeme s vejci a zakysanou smetanou. Vmícháme hrubou mouku a vychladlou cibulovo- bylinkovou směs. Osolíme a opepříme. Z těsta vytvarujeme kulaté knedlíky, vložíme je do vroucí osolené vody a na slabém plameni vaříme přibližně 12 – 15 minut. Knedlíky opatrně vyjmeme děrovanou naběračkou, rozdělíme na talíř a okamžitě podáváme s rajčatovou omáčkou.

Tu připravíme v mezičase vaření knedlíků: na olivovém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme prolisovaný česnek, rajčata i s nálevema vše rozmačkáme šťouchadlem na brambory nebo mixujeme ponorným mixérem. Osolíme, opepříme a ochutíme oreganem, perníkovým kořením a podle chuti přidáme cukr. Omáčku asi 10 minut provaříme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor:  dos

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.