PROSTŘENO: Domácí tagliatelle se smetanovou omáčkou, špenátem a vepřovou panenkou podle Davida Dubce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

PROSTŘENO: Domácí tagliatelle se smetanovou omáčkou, špenátem a vepřovou panenkou podle Davida Dubce

Mladý student David Dubec
Mladý student David Dubec (FTV Prima)

V pořadu Prostřeno se tentokrát sešla jihočeská parta. Prvním kuchařem je mladý student David, kterého nízký věk rozhodně nezastavil od kvalitního vaření. Připravil dokonce domácí těstoviny!

Domácí tagliatelle se smetanovou omáčkou, špenátem a vepřovou panenkou

Potřebujete:

tagliatelle (čerstvé domácí, připravené z 500 g hladké mouky a 5 vajec) • 500 g vepřové panenky • 400 g baby špenátu • 300 ml smetany • 1 cibule • 30 g anglické slaniny • kousek chilli papričky • parmazán • troška jíšky • sůl a pepř

 

Domácí tagliatelle se smetanovou omáčkou, špenátem a vepřovou panenkou

Postup:

Vepřovou panenku očistíme a naložíme podle chuti do marinády (olivový olej, sůl, pepř, bylinky). Necháme minimálně na 2 hodiny marinovat v lednici, pak pečeme v troubě předehřáté na 180 °C.

Mezitím si na trošce oleje necháme zesklovatět cibulku a orestujeme slaninu, přidáme najemno nakrájenou část chilli papričky. Poté přidáme očištěný špenát, podlijeme trochou zeleninového vývaru a necháme 10 minut podusit. Jakmile špenát změkne, zalijeme smetanou a necháme opět chvíli povařit. Celou omáčku pak dochutíme solí a pepřem podle chuti, zahustíme trochou jíšky a necháme ještě tři minuty povařit.

Těstoviny vložíme do osolené vroucí vody a vaříme na skus (maximálně 10 minut), slijeme a ještě teplé vmícháme do omáčky. Podáváme doplněné vepřovou panenkou a ozdobené parmezánem.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.