Rady Petra Havlíčka: Tip na správné müsli
Müsli je považováno za ideální a zdravou snídani. Je ale každé "müsli" zdraví prospěšné? Jaké müsli je to správné a lze ho jíst celý den?
Základem je správný výběr müsli. Velmi módní a masívně dostupné zapékané či křupavé müsli nemá nic společného se zdravým stravováním, je většinou doslazované, plné nesprávných tuků. Takže když müsli, tak sypané a celozrnné s minimem přidaného cukru.
Základem by měly být celozrnné ovesné vločky, které jsou považovány za jednu z nejhodnotnějších obilovin. Tyto vločky mohou být doplněny ovocem, kvalitní čokoládou nebo oříšky, tak, aby byly nejen nutričně vyvážené, ale hlavně chutné, aniž by byl přidán cukr. Takové müsli mohu doporučit k snídani nebo svačině, například v kombinaci s bílým jogurtem nebo mlékem.
Tip Petra Havlíčka:
Správné müsli najdete v řadě Víte, co jíte.