Rychlovky za pár korun: Čevabčiči podle Veroniky Poláčkové
No řekněte sami, nechutná snad každému čevapčiči, řízeček nebo karbanátky? Dnes vás naučíme to a další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají!
Čevabčiči podle Veroniky Poláčkové
Potřebujete:
•750 g mletého masa (mix hovězí a vepřové) • sůl • 1 větší cibuli • 1 lžičku mletého černého pepře • 2 lžičky mleté sladké papriky • sádlo na smažení
Postup
Mleté maso si dáme do mísy, přidáme najemno nakrájenou cibuli, sůl, mletý černý pepř, mletou sladkou papriku a pečlivě rukou promícháme. Připravené maso necháme 30 minut odpočinout. Potom z masa připravujeme malé šištičky, které smažíme ze všech stran na rozpáleném sádle. Podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou nebo hořčicí. Čevapčiči je chutné i studené.