VIP Prostřeno: Olga Šípková a její kuře na medu s rýží | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

VIP Prostřeno: Olga Šípková a její kuře na medu s rýží

Olga Šípková u plotny
Olga Šípková u plotny (TV Prima)

Mistrině světa v aerobiku, majitelka fitnes center a dvojnásobná matka Olga Šípková vsadila na jistotu a připravila jídla, která už má odzkoušená. Inspirovala se především italkou kuchyní, ale i upekla i klasický borůvkový koláč. 

Oblíbený salátek s gorgonzolou, jablíčkem a piniovými oříšky

Potřebujete:

• cherry rajčátka • ledový salát • rukola • jablko • gorgonzola • piniové oříšky • olivový olej • krémové balsamico • bazalka

Oblíbený salátek s gorgonzolou, jablíčkem a piniovými oříšky

Postup:

Zeleninu nakrájíme na dezertní talíř, přidáme nakrájené jablko a sýr (méně znamená více, gorgonzola je velmi aromatická a chuťově silná), opražená piniová jádra a na závěr salát zalijeme olivovým olejem. Podle chuti přidáme dobré balsamico a navrchu posypeme čerstvou bazalkou. Jako pečivo doporučuji čerstvě dopečenou focacciu a jako přípitek je skvělé italské prossecco

Poctivý kuřecí vývar s „home made“ nudlemi

Potřebujete:

• kuřecí hřbety • mrkev • petržel • pórek • polévkové bylinky • sůl a pepř

Na domácí nudle:

• 200 g polohrubé mouky • 1 vejce

Poctivý kuřecí vývar s „home made“ nudlemi

Postup:

Z kuřete a zeleniny uděláme klasický vývar, sůl a pepř. Mouku, vajíčko a dle potřeby vodu smícháme, vytvoříme pevné nelepící těsto, které vyválíme na tenkou placku. Tu necháme proschnout a na závěr ji nakrájíme na nudličky, které povaříme v osolené vodě jen pár minut. Na hluboký talíř naservírujeme nudle a zalijeme je polévkou.

Kuřecí horní stehna na medu a provensálském koření se zeleninovou rýží na bílém víně

Potřebujete:

• horní část kuřecích stehen • provensálské koření • koření na pečené kuře • trochu medu

Na zeleninovou rýži:

• rýže • šalotka • olivový olej • bílé víno • kuřecí vývar • kukuřice • bylinková sůl

Kuřecí horní stehna na medu a provensálském koření se zeleninovou rýží na bílém víně

Postup:

Kuřecí části osolíme, okořeníme, obložíme pár plátky másla a dáme péct. Zatím si připravujeme rýži: na olivovém oleji zpěníme šalotku a záhy přidáme rýži a lehce osmahneme. Zalijeme deci bílého vína a podléváme vždy kapkou vývaru tak, aby rýže neplavala. Po dovaření přidáme na šalotce povařenou kukuřici. Kuřecí části deset minut před dopečením potřeme šťávou z pekáče, smíchanou s medem. Kuře tak nezčerná a přitom získáme decentně medovou chuť. K jídlu podáváme nejlépe vychlazené suché bílé víno.

Báječný kynutý koláč s borůvkami a drobenkou

Potřebujete:

• 125 g hladké mouky • 125 g polohrubé mouky • 150 ml mléka • 2 g droždí • 40 g krystalového cukru • 1 vajíčko • 50 g másla • tvaroh

Báječný kynutý koláč s borůvkami a drobenkou

 

Postup:

Z poloviny teplého mléka, droždí, špetky cukru a mouky vytvoříme kvásek. Zpracujeme jej s dalšími ingrediencemi a vytvoříme tak nadýchané nelepivé těsto, které dáme na hodinku kynout. Po této době těsto opatrně rozložíme na zapékací talíř, potřeme tvarohem smíchaným s cukrem (můžeme naředit kapkou mléka), posypeme borůvkami a klasickou drobenkou. Pečeme na 160° C zhruba 45 minut. Koláč můžeme zapít dobrým šípkovým čajem.




janouch62
24. 1. 2013 • 20:42

..to je jídlo tak pro Twiggy.Co tak uklohnit něco třeba z ,,dietního bůčku,,když už jsme u té zdravé stravy.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.