Vánoce trochu jinak: Jemný bramborový salát s červenou řepou a avokádem
Není snad nikdo, kdo by se aspoň trošku netěšil na Vánoce. A s námi se tetelí i naše tukové buňky... S nimi totiž přichází nejen hromady laskomin, ale také jedna z nejdůležitějších částí českých Vánoc. Bramborový salát.
400 g menších teplých vařených brambor bez slupky • 2 malé teplé vařené a oloupané červené řepy • 1 zralé avokádo • 4 lžíce majonézy Hellmann´s • šťáva z půlky lunetky • 1 menší červená cibule • čerstvě drcený pepř • sůl
Avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku a slupku a nakrájíme ho na kostky. Kostky avokáda vložíme do mísy a pokapeme šťávou z limetky. Přidáme brambory nakrájené na plátky, řepu na měsíčky, cibuli na tenká kolečka. Osolíme, opepříme a přimícháme majonézu Hellmann´s. Ihned podáváme, nejlépe vlažné.