VIP Prostřeno: Maďarská jatýrka podle Petry Černocké | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

VIP Prostřeno: Maďarská jatýrka podle Petry Černocké

Petr Pracný Petře v kuchyni pomáhal.
Petr Pracný Petře v kuchyni pomáhal. (TV Prima)

Petra Černocká již jednou ve VIP Prostřeno bojovala, bohužel ale nevyhrála. Tentokrát se zúčastní speciálního dílu, kde celebrity vystupují ve dvojicích. Na pomoc si proto vzala svého manžela, hudebníka Petra Pracného. Připraví mimo jiné také výbornou maďarskou pochoutku z jatýrek.

Maďarská jatýrka

Potřebujete:
400 g kuřecích jater • 2 zelené papriky • 1 kapie • 1 cibule • olivový olej • trochu petrželky na ozdobu

Postup:
Zpěníme nasekanou cibulku, přidáme natenko pokrájené papriky a dusíme doměkka. Přidáme játra a krátce osmahneme. Solíme až po odstavení pánve ze sporáku, dáme na nahřátý talíř a podáváme s pečivem ozdobené petrželkou.

Teplota: 160 °C
Vhodné pro vegetariány: ne
Počet porcí: 8
Obtížnost: pro začátečníky
Národní kuchyně: maďarská
Doba přípravy: 1–30 minut
Čas vaření: 1–30 minut
Recipe category: předkrm/ restování/ dušení

Maďarská jatýrka

Dýňová polévka

Potřebujete:
1 velká cibule • olej • 2 menší dýně Hokkaidó • 2 mrkve • šlehačka • muškátový květ • sůl a pepř • posyp z dýňových a slunečnicových semínek

Postup:
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou dýni ve slupce a pokrájené mrkve. Osolíme, kdo chce, lehce opepří, a přidáme trochu muškátového květu a vaříme doměkka. Vše rozmixujeme a přidáme jednu necelou šlehačku. Na pánvi opražíme semínka na posyp. Ozdobíme semínky a snítkou petrželky.

Teplota: 160 a 100 °C
Vhodné pro vegetariány: ano
Počet porcí: 8
Obtížnost: pro začátečníky
Národní kuchyně: česká
Doba přípravy: 1–30 minut
Čas vaření: 30–60 minut
Recipe category: polévka/ restování/ vaření

Dýňová polévka

Krůta s bramborovou kaší

Potřebujete:
1 krůta  • špek na prošpikování • sůl • 1 kg brambor • mléko • velký ořech másla • 1 sáček mraženého hrášku • 1 sáček baby mrkve • oregano • 1 šlehačka

Postup:
Krůtu hodně prošpikujeme, osolíme a pečeme doměkka. Nejdříve na vysokou teplotu, později teplotu ubereme a maso pečeme dál s máslem a trochu podlité pod poklicí, kterou ve druhé třetině doby pečení zase odkryjeme. Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme vodu a rozšťoucháme (rozšleháme) s přidaným teplým mlékem a kouskem másla na kaši. Na másle podusíme hrášek, mrkev a ochutíme oreganem. Osolíme a lehce zalijeme šlehačkou. Ještě chvíli restujeme a podáváme k masu a kaši.
 
Teplota: 100, 160 a 180 °C
Vhodné pro vegetariány: ne
Počet porcí: 8
Obtížnost: pro mírně pokročilé
Národní kuchyně: česká
Doba přípravy: 30–60 minut
Čas vaření: 2–3 hodiny
Recipe category: hl. chod/ příloha/ restování/ vaření/ dušení/ pečení

Krůta s bramborovou kaší

Facebook recepty:gallery:false:false:false



aha-aha
4. 12. 2012 • 11:40

......a další Vaše mylná informace je, že Petra Černocká minulé VIP Prostřeno VYHRÁLA a ne že ne. V říjnu si zájezd užívala na Malorce s dcerou a vnučkou. Tada AHA že se nestydíte, to jsou lživé informace a neznalost !!! ČMÁRALOVÉ

hillaarkaa
4. 12. 2012 • 08:39

Trochu to tam kazila ta unilá,nudná,blonďatá pudlice s kačeřími rtíky

honzina
4. 12. 2012 • 06:52

Přesně to jsem chzěla napsat taky, jak vidím v AHA jsou stejný ignoranti jako v Plesku, připadá mi, že navštěvovali zvláštní školu, kterou mimochodem ani nedochodili, hrůza

babcahanca
4. 12. 2012 • 06:41

Manžel Petry černocké se jmenuje Jiří nikoliv Petr, to snad není možné, koho v Aha zaměstnávají, není článek, aby v něm nebyla chyba. At už pravopisná nebo věcná !

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.