Zeleninové dobroty: Cuketa a la carpaccio | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zeleninové dobroty: Cuketa a la carpaccio

Carpaccio nemusí být jen z hovězího. Zkuste cuketu.
Carpaccio nemusí být jen z hovězího. Zkuste cuketu. (Foto Profimedia.cz)

Advent je za dveřmi a jsou před námi i dny přežírání, válení se u pohádek a nicnedělání. Než ale ty dny nastanou, máme pro vás tip na něco dobrého i zdravého zároveň. Odlehčete vašemu žaludku. Cuketa, lilek, květák, brokolice! I zdravá zelenina může být chutná! Nevěříte? Vyzkoušejte! A aby vám to nebylo líto, máme pro vás sladkou tečku na konec! A pozor! Fantazii se meze nekladou….

Cuketa a la carpaccio

Potřebujeme

1 cuketu • 1 balkánský sýr • ½ polévkové lžíce medu • 2 polévkové lžíce olivového oleje • šťávu z citronu • 1 polévkovou lžíci balsamikového octa • hrubě mletý pepř • ½ polévkové lžíce soli • bylinky

Příprava

Cuketu oloupeme a nakrájíme podélně po obvodu na tenké plátky až k semínkům. Vezmeme med, olej, sůl, pepř a balsamico, prošleháme a naložíme do směsi alespoň na 15 minut cuketové plátky. Po rozležení cukety ji rozložíme na talíř, znovu posypeme hrubě mletým pepřem, lehce zakapeme balsamikem, šťávou z citronu, přidáme pokrájený sýr a na dozdobení rajče a kousek zelené bylinky.

Náš tip: Vylepšete tuhle dobrotu třeba o piniové oříšky… A doplnit ještě kozím sýrem?

Facebook recepty:gallery:false:false:false


Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.